VoiceFactory : therapeutische behandelingen - life & carrièrecoaching

Mensen komen naar ons voor therapie en coaching, omdat ze :

- hun stem en/of houding willen corrigeren
- zichzelf beter willen leren kennen door middel van ademhalings-, stem- en lichaamswerk
- iets willen doen aan hun zelfvertrouwen en hoe ze op de buitenwereld overkomen
- behoefte hebben aan ademhalingstraining en relaxatie-oefeningen
- zich realiseren dat onze ademhaling, houding, stem, ons fysisch en psychologische welbevinden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn
- bij ons ook terecht kunnen voor ondersteunende therapieën en behandelingen zoals kleuren- en aromatherapie, massage, kleurensauna en gesprekstherapie.

Bij ernstige gezondheidsklachten en stemproblemen is het belangrijk eerst het advies van een huisarts of geneesheer-specialist in te winnen. Met instemming van de cliënt kan evtl ook informatie worden uitgewisseld. Deze therapieën zijn complementair en kunnen NOOIT de behandeling door een arts, psycholoog, kinesist e.d. vervangen .

Lifecoaching - carrièrecoaching

Deze coaching richt zich op iedereen die het maximum uit zijn leven, zijn carrière of een bepaalde prestatie wil halen. Maar ook op al diegenen die hun leven een nieuwe wending willen geven.

We gaan op zoek naar de vooroordelen die ons beletten optimaal te presteren of datgene te doen wat we eigenlijk al ons ganse leven willen doen.
We proberen uit te vinden waar onze interesses en talenten liggen, wat ons werkelijk tot actie kan aanzetten en hoe we tot een optimaal zelfvertrouwen kunnen komen.
We bekijken welke stappen we kunnen zetten om net dat leven te leiden waarin we ons goed in ons vel voelen…


Therapeutische behandelingen

De manier waarop we spreken of bewegen, onze stemproblemen en fysieke kwaaltjes zijn vaak ook een weerspiegeling van ons innerlijk.

Stem- en bewegingstherapie kunnen weliswaar nooit een medische of psychologische behandeling vervangen, maar ze helpen ons wel om inzicht te verkrijgen in hoe we ons gedragen, wat ons bezighoudt en hoe we daarop reageren. In de loop van de therapie worden we ons bewust van bepaalde patronen en proberen we ons gedrag bij te sturen.

Soms moeten we echter dieper op de problemen en de oorzaken van ons gedrag ingaan. Gesprekstherapie kan ons soms de nodige inzichten verschaffen zodat we beter begrijpen wat er aan de hand is en welke concrete stappen we moeten ondernemen om ons gedrag bij te sturen. Bij ernstige psychologische problemen is de hulp van een psycholoog of psychiater soms onmisbaar.

Wanneer stress echter de grote boosdoener is, kunnen stresscounseling en stresstherapie wonderen doen. Aan de hand van gesprekken ontdekken we de oorzaken van onze spanningen en gaan we op zoek naar realistische manieren en technieken om de stress te verlichten. Holistische massage en reiki helpen ons de fysieke spanningen op te lossen en maken het vaak eenvoudiger om terug tot rust te komen en de gedachten te ordenen.

Soms zitten we echter volledig vast, durven we niet de volgende stap te zetten of vinden we het vreselijk andere mensen te woord te staan of in het openbaar te spreken. We worden verlamd van angst en durven het niet aan om een besluit te nemen. De technieken die u worden aangereikt in ‘Niet durven, toch doen !’ helpen u om angst en besluiteloosheid om te buigen in kracht en actie.

 

Vertrouwenscoaching voor artiesten, sportlui en mediafiguren

Talent, vakkennis, techniek en creativiteit helpen je vaak al een heel eind op weg. Maar veel artiesten, sportlui en mediafiguren worden hun ganse loopbaan door geplaagd door ongezonde faalangst, stress en onzekerheid. Soms zelfs in die mate dat de negatieve gevoelens de bovenhand halen op de passie. Datgene waar ze vaak jarenlang keihard voor gewerkt en altijd van gedroomd hebben, verzuurt hun leven. Sommigen zoeken dan hun redding in pillen of drank, anderen geven hun droom op en nog anderen gaan gewoon door zonder ooit plezier te beleven aan dat waar ze al die tijd hebben naar uitgekeken.

In deze coachingsessies leren we omgaan met stress en faalangst en ontwikkelen we ons zelfvertrouwen. En net die vaardigheden en capaciteiten zorgen ervoor dat we wél plezier beleven aan een job waar we steeds vatbaar zijn voor kritiek van publiek, pers, collega’s, sponsors en opdrachtgevers.

Door gesprekken, ademhalingstraining, visualisatietechnieken, meditatie, lichaamswerk, motivatietechnieken, … werken we aan ons zelfvertrouwen en bereiden we ons voor op optimale prestaties.

home - wie - wat - doelgroepen - aanbod - business - onderwijs - theater/film/media - therapie & coaching - European Lessac Center - nieuws & projecten - referenties - links - sitemap
VoiceFactory vzw, Bisschoppenhoflaan 151, 2100 Antwerpen, België - tel.: +32/(0)476/86.58.07 - info[at]voicefactory.be