VoiceFactory : wie zijn we?


Wie

GERT TERNY is een man van vele interesses en twee grote passies: het functioneren van de stem en het menselijk lichaam én het theater. Na een toneelopleiding studeerde hij bewegingsleer aan de Dansschool Lea Daan. Zijn ongebreidelde nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag en zijn liefde voor de taal voerden hem ook naar opleidingen journalistiek, theaterwetenschap en psychologie, aangevuld met allerhande therapie-opleidingen.

In 1999 werd hij dankzij deze gedrevenheid en passie Laureaat van de Belgische Stichting Roeping. Met de daaraan verbonden beurs studeerde hij in London aan het ‘Voice and Speech Centre’ van de werelvermaarde Patsy Rodenburg. Nadien trok hij naar de VS om er zich verder te vervolmaken bij enkele van de meest vooraanstaande stem- en theaterpedagogen ter wereld: Arthur Lessac in Mercersburg (www.lessacinstitute.com) en Catherine Fitzmaurice in New York (www.fitzmauricevoice.com).

Intussen was hij als acteur te zien in Vlaamse en Nederlandse theaters, kortfilms en tv-series, regisseerde hij tal van theaterproducties en manifestaties en werkte hij o.a. ook voor de educatieve dienst van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel.

Locatie & organisatie

Privé-sessies gaan door in onze lokalen te Antwerpen of eventueel op een door u gekozen locatie. Voor groepslessen is het aangeraden te zorgen voor een geschikt lokaal.

Op aanvraag verzorgen wij ook stages in het buitenland. Tijdens dit verblijf wordt aandacht besteed aan stem-, ademhalings- en lichaamswerk, culturele uitstappen, of werken we volgens de door u gekozen formule.

Aangevuld door een team van specialisten :: in functie van de door u gekozen doelstellingen en het beschikbare budget kunnen we ons team uitbreiden met specialisten op het vlak van zang (alle genres), dans, beweging, communicatie, mediatraining enz.

Daarnaast was en is hij gastprofessor en docent aan de toneelafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Gent, de Broadway Academy (musicalopleiding) in Amsterdam, stem- en presentatiecoach voor o.a. VRT- radio en - televisie, verzorgt hij workshops en lezingen voor hogescholen en universiteiten en werkt hij ook voor instellingen als de toneelfederatie ‘Open Doek’ en ‘Koor en Stem’.

Binnen de VoiceFactory verzorgt hij workshops voor scholen, bedrijven en theatergezelschappen en legt hij zich toe op onderzoek en stem- en bewegingstherapie.

Voor een volledig overzicht : zie cv.

Regie

Gert Terny regisseerde o.a. 'Romeo en Julia' en 'de Getemde Feeks' van Shakespeare, 'Tramlijn Begeerte' van Tenessee Williams, 'Cyrano' van Edmond Rostand, 'Stella by Starlight' van Bernard Farrell, 'True West' van Sam Shepard, 'Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl. Hij verzorgde stemmencastings en stemregie voor animatiefilms. Daarnaast regisseerde hij ook manifestaties voor o.a. het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg.

VoiceFactory vzw, Bisschoppenhoflaan 151, 2100 Antwerpen, België - tel.: +32/(0)476/86.58.07 - info[at]voicefactory.be